SU ANDERSSON – TRAIN STORIES

 


De aan de Zweedse westkust woonachtige zangeres en songschrijfster Su Andersson liet hebben en houden inclusief een succesvolle carrière als architecte en CEO van een kleine onderneming achter zich om een avontuurlijke trip van oostkust tot westkust doorheen de Verenigde Staten te gaan ondernemen. Na 35 jaar in het zakenleven te hebben gestaan vond ze dat de tijd gekomen was om aan zo’n avontuur te beginnen en op die manier haar passie voor muziek te herontdekken.

Haar ervaringen tijdens deze per trein afgelegde reis doorheen 15 Amerikaanse staten in de herfst van 2019 vertaalde ze als een soort dagboek in tien liedjes voor haar nieuwe album met de toepasselijke titel “Train Stories”. De songs voor deze plaat werden in twee studio’s in de Zweedse Göteborg opgenomen, met uitzondering van de twee nummers “For Roses And Rain” en “Two Feathers From An Eagle” die in de beroemde ‘Hansa Studio’ in Berlijn tot stand kwamen.

De inspiratie voor het concept van deze plaat haalde Su Andersson bij de Amerikaanse zangeres Laura Gibson die voor haar album “Empire Builder” uit 2016 ook teruggreep naar haar ervaringen op de treinen tussen Chicago en Portland, Seattle. De reisverhalen van haar treintrips in oktober 2019 werden netjes verpakt in de verhalen die ze tijdens die treinreizen heeft geschreven en die ze nu dus in de tien nummers op “Train Stories” vertelt.

Hoe dat klinkt kunt u zelf ervaren via de officiële video van single “A Bunch Of Flowers In San Francisco” en een tweede video waarin Su Andersson het nummer “For Roses And Rain” in een akoestische live-versie brengt. Het nummer “The City Of Dark And Bright Angels” gaat natuurlijk over haar ervaringen in de multiculturele grootstad Los Angeles en ook metronoom New York City wordt met een song bedacht in “Early Morning Alleys”.

Andere titels van liedjes die ons wel hebben kunnen bekoren zijn “The Dark Blue Of Mine”, “Two Feathers From An Eagle” over de naam van de burgemeester van Cameron, Arizona dat voor meer dan 90 procent uit indianen bestaat en “Hibiscus Margaritas” wat de naam is van een zeer lekkere cocktail die gemaakt wordt op basis van een thee-extract van de bladeren van de terrasplant ‘hibiscus’, aangevuld met sap van een pompelmoes en een flinke geut tequila. Beweer nu nog eens dat muziek en songteksten niet leerrijk kunnen zijn: deze Su Andersson bewijst het tegendeel met de liedjes op haar album “Train Stories”.

(valsam)
“Fascinating stories about all her exciting experiences during several extensive train trips from the East Coast to the West Coast of America. The Swedish singer-songwriter Su Andersson is sharing it all with us in ten songs on her newest album ‘Train Stories’.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Label: Firma Su Records
Info: Hemifran

video